sila tinggal jejak untuk dijejak semula

Wednesday, November 9, 2011

ITS A START!!!A B2B blog !!!!and its ours..

Dulu slalu excited bila baca blog B2B yang lain..
Slalu berangan mcm2...Now its time!!!(walaupun lama lg sebenarnya..Baru plan risik bulan 12/2011 or bulan 1/2012 and engaged bulan 3/2012)...
But rope2nya..susah nak kawen ni..siyessss...bnyak gila nak plan..Dgn Master study yang in progress lagi....
plus tgk duit berterbangan terbang dr akaun cik abg..haha..Rasa nak berguling2 menangis ...
But ...Insyaallah, doakan la dipermudahkan...Nak buat benda baik, mesti Allah tolong kan....

Dah lama dia proposed sbnarnya..
Since dr our 3rd year in University..
Although proposed secara tak official lah...hehe..
ada simpan lg sms tuh...soo sweet of him...
"Kita kawen nak lepas ni?..."(antara content sms cik abg tuh..)
 Sigh..rindu that moment sooo much..
Alhamdulillah, dah setaun dah dr tarikh yang dia proposed me...
baru la kami nak mula2 ready kan diri...
Mentally, financially..maklum la bru jek nak stabil sikit2
Excited,Scared???
Hell Yeah...Bnyak lg tak ready..
Nak bina a bait al-muslim...Tanggungjawab yang berat..
Rumah tangga Islam..
Bukan sekadar love, love and love...
Bukan mcm zaman bercinta dlu..
Call, SMS, Meeting/Dating...
Support each other bila ada masalah dgn kengkwan, studies, kerja..
Its not just that...
Its a lot more....
Its building a life together...
And mana tau, rezeki Allah, we are gonna bring out and bring up 'little caliph' di bumi Allah ni...
Masyaallah, beratnya tanggungjawab...Am i ready? like really ready???

Sigh...Deep Breath...
Ya Allah, permudahkan lah urusan kami untuk membina hubungan yang halal di sisiMu..
Supaya kami sama2 dpt mengukuhkan keimanan kami kepada MU..
Saling mengingati antara satu sama lain..
Mencari keredhaan dan keampunan Mu...
Permudahkanlah, Ya Rabb...


"Di antara tanda-tanda kebesaran-Nya ia menjadikan untuk kamu pasangan dari jenis kamu sendiri untuk kamu tinggal tenteram di sampingnya dan dijadikan di antara kamu kasih sayang dan belas kasihan. Semuanya itu menjadi tanda-tanda bagi orang-orang yang berfikir. "
(ar-Ruum:21)



Ini adalah foot note::
Yeayyyyyyyyyyy..I am a bride to be!!!(dgn nada gedix)...
Haha....Its a start..
(literally::kami baru nak bina tiang untuk 'rumah' kami...But its the most important aspect kan..tiang dia kena kukuh!!!!!Doakan kami...)

2 comments:

Nor Aimuni said...

yayyyyy!!! InsyaALLAH...moga dipermudahkan....jgn lupe jemput...mne tau sal kahwin dlu nti leh amik berkat...ahaks!!!! (!~_~)

Sal~Asyraf said...

haha~ tq muni lalink..yeay, klu kawen ofcoz la jemput muni..wink2..doakan sy ye...haha

Our Journey~