sila tinggal jejak untuk dijejak semula

Sunday, May 25, 2014

34 weeks and counting

Subhanallah..34 weeks dah mengandung..baby in tummy is doing well alhamdulillah..pejam celik, dh 34 weeks..2 weeks to go..hati berdebar..mcm mana agaknya labour pain..doa bnyak2 Allah mudahkan bersalin..Allah ringankan kesakitan..Allah beri kekuatan...

prep sambut little caliph so far alhamdulillah hmpir complete..baju2 ada la beli sikit2..10 pasang je , ada bedung, napkin, mitten booties sume cukup insyaallah..yg lain2 nnt dh Keluar, kite shopping lg eh sayang..barang yg besar2 mcm car seat, stroller rasanya tunggu lahir baru beli..tgk keperluan..ingat car seat nk beli lps 6 bulan nnt..ye la, nk pg dungun nnt baru beli kut..huhu...

as for confinement set, mmg akan guna nona roguy nmpaknya.mula2 ingat nak ambil yg amway..tp tukang urut sugest ambil nona roguy sbb sume customer dia most guna tu..kawan2 pun ckp nona roguy tu highly recomended. So insyaallah nnt bersalin, amek siap2 dgn cik ros tukang urut tu..hehe..

Masyaallah berdebar2 nya..uuuuuu "baby, kalau nk keluar, tunggu weekend boleh., abi ada nnt".hehe..slalu ckp kat baby mcm tu kt baby..ye lah, abinya cari rezeki kt kl.weeken je ada..nnt kalau x kesian abinya terkejar2..tp pape pun doa sume selamat.eheeh..doa jgk baby jgn tunggu smpai 40 weeks.haha 36 , 37 weeks harap2 baby dah nk keluar.eheeee..tp risau jgk berat baby xcukup lg..hr tu estimated weight baby baru 1.9 masa 32 weeks.ni xtau la..baby jgn kecik2 sgt tau..amek zat mama manyak2 ni.hehe

Enough baby update, hr ni anniversary mama ngan abi..so smlm mama abi candle light dinner kt malay village..beromantik dgn abi n baby..baby pun hepi agaknya makan best2..hehe..setahun dah..moga2 tahun2 hadapan, kami makin bahagia, makin saling cinta, di murahkan rezeki, di mudahkan urusan kewangan, makin sefahaman, makin support each other dlm our journey to jannah..amin..


mama syg abi...
mama syg baby..
Tears-air mata bahagia

2 comments:

Rose Azadir said...

semoga semua selamat yer...anyway salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. dah bersalin kan? share la pengalaman bersalin, nak baca. heee gambar baby sekali.. hihiii selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin ~~~

Our Journey~