sila tinggal jejak untuk dijejak semula

Monday, December 9, 2013

pregnency spotting

Alhamdulillah dah week 11..almost 3 months tp...ada sad news..sejak balik dr palong hari tuh, ada sptting berlaku..yup, masyaallah xtau nak ckp mcm mana perasaan tgk dara darah kat panty linear masa tuh..lps tuh pegi check up, tgk kantung baby ada lg..alhamdullillah lega..masa tuh week 8..but masa week 10, jalan2 kt aeon kulaijaya yg baru tuh, rasa ada discharge keluar dr vagina..ni xtravel ni..pelik ni..so dgn hati gundah gulana cari klinik..mlm tu pegi klinik kt bandar putra..doc said so far the baby is fine..dh nmpak heart baby dlm kantung..alhamdulillah...tp ada bad news which is doc nmpak radang ke apa ntah dlm rahim..or dgn kata lain doc nmpak bleeding area dlm rahim..nagis laju2..doc ckp ni threatened abortion..so doc bg ubat kuatkan rahim for 2 weeks..tp td bila jalan sikit pun ada blood discharge dr vagina..mmg sikit..dlm setitis je...tp...still worrying...hati sedih xterkira.moga2 Allah permudahkan kami berdua..moga2 babu selamat dlm rahim, sihat sempurna... ooo Allah almoghty, padamu kami berlindung, padamu tempat kami meminta pertolongan..moga Allah permudahkan semuanya..moga Allah izinkan anak ini terus mebesar sihat sempurna dlm rahimku..amin..

ps: hari2 pk yg bukan2, preparing for the worst.nauzubillah.sesungguhnya Allah sebaik2 perancang..

2 comments:

Z@i Z@mR33 said...

hr tu kami pon bleeding ms awal2 ngandung.Mybe keja kami yg byk bjln n angkat berat2.Doc check kata ada luka kt rahim...Alhamdulillah lps kurangkn bebanan keja tu trus ok.

Jaga diri n baby elok2 ok...moga xda apa2 yg blaku...Amin

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila pun ada spotting masa 8 minggu, terus pergi scan perut nampak kantung.. then amik ubat kuatkan rahim untuk seminggu. datang lagi sekali dah nampak baby dan heartbeat dia.. Allahurabbi.. syukur alhamdullilah (",)

Our Journey~